Subsidies voor particulieren

Er zijn veel soorten subsidiemogelijkheden voor particulieren. Enkele voorbeelden zijn:

Subsidies voor investeringen in duurzame energie (RVO)

Voor veel investeringen kan u subsidie aanvragen. Denk hierbij aan schade herstellen, inzetten voor natuurbescherming, octrooirecht voor een uitvinding of duurzame maatregelen voor huiseigenaren.

De overheid heeft bijvoorbeeld de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) in het leven geroepen. Hiermee kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet, isolatiematregelen en een zonneboiler. De gedachte hierachter is om samen mee te werken aan een economisch sterker en duurzamer samenleving. Zo zijn er nog vele andere subsidies. Er is echter wel een addertje onder het gras. De voorwaarden, hoogtes en termijnen van subsidies veranderen regelmatig. Met de juiste kennis en expertise kan u uw subsidiekansen aanzienlijk vergroten.

Klik de volgende link voor meer informatie omtrent subsidies vanuit RVO: https://www.rvo.nl/particulieren https://www.rvo.nl/particulieren

Subsidies voor investeringen in verduurzaming van uw eigen huis (per gemeente) 

De Gemeentelijke Verduurzamingsregeling (GVR) is ontwikkeld in samenwerking met de Europese Commissie. De GVR heeft als doel om gemeenten en woningeigenaren te ondersteunen in de verduurzaming van de eigen woning. De kosten van de verduurzaming worden middels de baatbelasting door de woningeigenaren betaald en over 30 jaar verspreid. Zo hoeven de woningeigenaren geen lening hiervoor af te sluiten en blijft de verduurzaming maandlastenneutraal. De baatbelasting rust niet op de eigenaar maar op de woning en wordt ingeschreven in de openbare registers en in de koopakte. Dit houdt in dat de verduurzaming bij verkoop van de woning wordt overgedragen. De GVR heeft een subsidie van de Europese Commissie gekregen om dit te kunnen realiseren.

Subsidie voor het volgen van een training, cursus of opleiding (SZW)

De overheid heeft het STAP- budget ontwikkeld om ontwikkeling en scholing te ondersteunen. De subsidie  Stimulering Arbeidspositie (STAP) is bedoeld om werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid te geven om zich bij of om te scholen. Per jaar kan u voor 1 opleiding 1000 euro STAP subsidie aanvragen als ondersteuning van uw opleiding. Dit bedrag wordt omgezet in een gift als u uw opleiding  succesvol afrondt met een diploma of certificaat. Hiervoor is wel een STAP- aanmeldingsbewijs vereist en die ontvangt u na uw voorlopige STAP inschrijving bij de NTI.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u als particulier? Neem hier vrijblijvend contact met ons op.